Close
Close
 

    Zelf vloerbedekking leggen

    !

    Check Hieronder

    1
    Vloerbedekking verwijderen:
    Ligt er reeds vloerbedekking, dan dient deze eerst verwijderd te worden. Gebruik hiervoor een tapijtstripper en een tapijttrekker. De tapijtstripper verwijdert moeiteloos tapijt, linoleum en vinyl van betonnen en houten ondervloeren. Met de tapijttrekker heb je een goede grip om de vloerbedekking te verwijderen.
    Next
    2
    Ondergrond reinigen: 
    Als de vloerbedekking verwijderd is moet de vloer stof- en vetvrij gemaakt worden. Gebruik hiervoor een stof-/waterzuiger. Daarnaast dient de ondergrond droog en vlak te zijn.
    Next
    3
    Vloerbedekking snijden:
    Als er twee banen vloerbedekking nodig zijn, worden de beide verbindingsnaden gesneden. Hiervoor de vloerbedekking op de verbindingsnaden laten overlappen en langs een stalen lat beide delen gelijktijdig met een scherp mes doorsnijden.
    Next
    4
    Vloerbedekking leggen:
    De beide banen nu met eenzijdig kleefband op de achterzijde van beide delen vloerbedekking plakken. De vloerbedekking na acclimatisering van ca. twaalf uur eerst grof afsnijden. Langs de wand moet de vloerbedekking worden vastgemaakt. Hiervoor dubbelzijdig tapijtkleefband op de vloer plakken. De bovenste beschermfolie verwijderen. Nu kan het tapijt in de hoeken van de muur worden gedrukt en afgesneden worden. Draag voor de veiligheid werkhandschoenen. De vloerbedekking vervolgens terugslaan, de beschermfolie van de kleefband trekken en daarna de vloerbedekking aandrukken.
    Next
    5
    Vloerbedekking verlijmen:
    Bij volledig verlijmen dien je vooral op de verwerkingsinstructie van de lijmfabrikant te letten. Gebruik bij voorkeur een oplosmiddelvrije lijm. De lijm nu met een tandkam vlak op de ondergrond aanbrengen en na het indrogen de vloerbedekking over de lijmlaag leggen. Eventuele correctie direct uitvoeren. De naden evt. met een tapijtspanner samenvoegen. Pas daarna verder gaan met verlijmen van de vloerbedekking.
    Next
    6
    Afwerking:
    Tot slot wordt het afsnijden aan de zijkanten en langs verwarmingsbuizen gedaan. De vloerbedekking goed in de kantnaad aandrukken en daarna met een scherp mes afsnijden. Bij verwarmingsbuizen leg je het tapijt recht aan en snijdt het ter hoogte van het midden van de buis verticaal in tot aan de vloer. Dan kun je de gaten voor de verwarmingsbuizen snijden.
    • Vermogen (W/V) 1380 / 230
    • Inhoud tank (l) 45
    • Afmetingen (cm) 52 x 38 x 69
    • Gewicht (kg) 13,5
    Stof- / waterzuiger 45L
    Stof- / waterzuiger 45L
    • Vermogen (W/V) 2000 / 230
    • Werkbreedte (cm) 21
    • Afmetingen (cm) 90 x 60 x 125
    • Gewicht (kg) 16
    Tapijtstripper 210mm
    Tapijtstripper 210mm
    • Afmetingen (cm) 9 x 12 x 17
    • Gewicht (kg) 0,8
    Tapijttrekker
    Tapijttrekker
     
     
    © 2023 RENTpartner. Alle rechten voorbehouden.